Αξιοσημείωτη ζήτηση, πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, παρουσιάζει το Opel Mokka, το νέο μικρό SUV της γερμανικής φίρμας, η οποία επεκτείνει τη γκάμα της μέσα στο φθινόπωρο.

Πριν καν τα πρώτα οχήματα φτάσουν στις εκθέσεις των διανομέων το φθινόπωρο, έχουν ληφθεί πάνω από 25.000 παραγγελίες για το SUV σε όλην την Ευρώπη. Ισχυρή ζήτηση παρατηρείται σε Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ρωσία.

Με το Mokka, για το οποίο οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο και ανέρχονται στις 25.000, η Opel είναι η πρώτη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που εισέρχεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV (SUV-B).

Η γκάμα κινητήρων του Mokka περιλαμβάνει τον 1.6 ecoFLEX με 115 ίππους, έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 140 ίππους και τον 1.7 diesel με 130 ίππους.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Εκτός από την εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka προσφέρεται σε εκδόσεις all-wheel drive (AWD). Η προαιρετική τεχνολογία AWD αναγνωρίζει αυτόματα τις απαιτήσεις πρόσφυσης ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και διασφαλίζει την ιδανική κατανομή ροπής σε όλους τους τροχούς.

Το Mokka είναι το πρώτο από τρία μοντέλα που εγκαινιάζουν νέες κατηγορίες οχημάτων για τη μάρκα Opel. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, το μοδάτο, μικρό αυτοκίνητο πόλης, ADAM και ένα νέο cabrio θα κάνουν ντεμπούτο στην αγορά.

Πηγή: autotriti.gr